Перейти до основного вмісту

До Міжнародного дня рідної мови. Подорожуймо з нами країною Мовознавство!


Доброго дня, шанувальники рідного слова і, щиро сподіваємося, учасники цікавого заходу, що розпочнеться в переддень свята рідної мови. Ми, вчителі української мови та літератури Богданівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, запрошуємо вас до подорожі країною Мовознавство і рідними стежками.
Чи задумувалися ви коли-небудь, чому люди люблять подорожувати? Звичайно, аби дізнатися нове, більше побачити й почути. А ще хочуть переконатися, що й своє не гірше. Спробуємо впевнитися в цьому й ми.
Наш маршрут проляже країною Мовознавство, яка таїть у собі незліченні скарби. Скільки ми вже знаходили їх на уроках української словесності! Та все ж у пилу забуття та, часом, і нашої недбалості не засяяли ще дорогим діамантом мовні перлини. На жаль… Адже часом і ходити далеко не треба: ось вони, поряд. Тільки зазирніть до словника, поцікавтеся в дорослих, почитайте художню книжку, перегляньте соціальний ролик чи навчальне відео - і скарби ваші. А хочете дізнатися ще більше - вирушайте з нами в подорож країною Мовознавство. Обіцяємо, що ви не будете пасивними спостерігачами. Сьогодні в моді активний туризм, тож кожному знайдеться об'єкт для пошуків і міні-досліджень. Доведеться і в розвідку ходити, щоправда, в наукову. Побувавши в містах Лексикологія, Орфографія, Словотвір, дізнаєтеся багато нового, в тому числі й про себе. Сподіваємося, це й справді буде захоплююча й пізнавальна мандрівка. Зацікавили?

Тож, якщо ви - учні 5-8 класів, будь ласка, запрошуємо до участі. Мандрівниками можуть бути як окремі учні, так і невеличкі об`єднання (2 і більше учасники) і навіть класи. Якщо ви - команда (кілька учнів чи клас), то маєте обрати назву.
До того, як вирушимо в путь, необхідно сформувати групу. Тому зареєструйтеся, будь ласка, ось за цим посиланням.

Вирушаючи в подорож, мандрівники завжди беруть з собою компас, сьогодні - навігатор, гаджет з різноманітними додатками. Нашим дороговказом буде блог“Подорожуємо країною Мовознавство”. Уже зараз ви можете ознайомитися з умовами нашої мовної подорожі на сторінці “Умови подорожі”.

 Очевидно, хочете дізнатися й назву проекту-мандрівки? Молодці! Розуміємо вашу нетерплячість, але ви самі маєте “докопатися”, з чим ми будемо знайомитися в країні Мовознавство. І це вже стане вашим першим випробовуванням (своєрідною розминкою перед серйозним походом), а отримані бали - стартовим капіталом, який, сподіваюся, тільки примножуватиметься під час наступних 5 етапів.
Ну що, готові? Вирушаємо 16 лютого після завершення реєстрації. Усю подальшу інформацію шукаємо на блозі “Подорожуємо країною Мовознавство”.
Будемо дуже раді нашій спільній мандрівці чудовою країною!



Коментарі

Популярні публікації

Післямова... Про підсумки подорожі країною Мовознавство

Завершилася подорож країною Мовознавство. Сподіваємося, в учасників залишилися приємні враження, хоч і з присмаком втоми. Подорож і справді була не завжди легкою, проте багатою на знання. А їх, як кажуть, за плечима не носити. Більше того, знання, отримані під час цієї подорожі, варто тримати в душі, берегти в своєму серці, бо прізвища - а саме вони були предметом дослідження - є частиною духовної культури народу, історією роду. Як усе відбувалося й чим завершилося, читайте в статті "Післямова... Про підсумки подорожі країною Мовознавство" . Дякуємо всім за роботу й зацікавленість проектом!